2020 Yılının En Çok Oynanan Oyunları Nelerdir?

2020 Yılının En Çok Oynanan Oyunları Nelerdir?

Yazar: Emre Oyun

Yeni oyunlar ve geçtiğimiz yılda çıkan oyunlar 2020 yılında da hız kesmeden yoluna devam etti. Özellikle virüs salgınıyla beraber evlere kapanan insanların en çok tercih ettiği hobilerin başında oyun olmak geldi. Teknolojinin gelişimine paralel olarak gelişen bilgisayar ve konsol oyunları da gelişmeye devam etti. Günümüzde çıkan oyunların birçoğu eskiye nazaran çok daha gerçekçi grafiklerle sahip. Haliyle sistem gereksinimleri de artmış durumda. 2020 yılının en çok oynanan oyunları da genel hatlarıyla teknolojik alt yapıya sahip gelişmiş oyunlardan oluşmakta. Öte yandan en çok oynanan oyunların büyük bir kısmı Steam ve Epic Games platformları tarafından dağıtılmakta. İşte 2020 yılının en çok oynanan oyunları:

9 GTA V

Bugün Rock Star Games’in amiral gemisi olan GTA 7 yıl aranın ardından muhteşem bir geri dönüş yaptı. PC ve konsol modu ile birlikte piyasaya sürülen oyunun sadece PC oyunu 260 bin kişi tarafından oynanmakta.

Rekabete dayalı yüksek grafikli oyunda oyuncuların yapabileceği birçok şey bulunuyor. Bu açıdan baktığımızda oyun birçok oyun özelliklerini de içerisinde barındırıyor.

8. Dota 2

Çok oyunculu Çevrimiçi Savaş Arenası türünün ölmekte olduğu uzun zamandır doğal karşılanan bir düşünce. Ancak MOBA oyunlarının bir zamanlar olduğu gibi büyümediği doğal karşılanıyor. Ancak oyuncu sayısında bir artış olmasa da hala inanılmaz yüksek bir oyuncu kapasitesi var.

Türün kurucu babasının devamı niteliğindeki DOTA 2, hala rekabetin çoğunu gölgede bırakıyor. Son 12 ayda, yaklaşık on yıldır ortalıkta olmasına rağmen, düzenli olarak bir milyon eşzamanlı oyuncuya yaklaşıyor.

7. PUBG- 913.075

Birkaç yıl önce yeni oyun modu ile tüm dünyada yeni bir çılgınlık yaratan PUBG, popülerliğini korumaya devam ediyor. Bugün Battle Royale türünde tasarlanmış pek çok oyun var fakat hala en çok oynanan oyun sıralamasında PUBG üst sıralarda. Bu Battle Royale oyunlarının en yakın takipçisi Epic Games’in piyasaya sürdüğü Fortnite oyunu. PUBG’nin oyun konsoluna gelişindeki gecikmesi piyasada yükselmesine zemin hazırlamıştı.

Ancak sadık oyuncu kapasitesi ile hala üst sıralarda yer alabilmesine şans tanıyor. PUBG oyunu uçaktan atlayan 100 oyuncunun oyun genelinde yer alan ekipmanları toplayarak birbirini öldürerek sonuncu olmasını konu alan bir hayatta kalma oyunu.

6 CS: GO 1.3 Milyon

Bir zamanlar yok olacağına kesin gözüyle bakılan Counter Strike online bir oyun formatıyla tekrar piyasaya sürülünce inanılmaz bir popülarite kazandı. Bugün en yoğun E-sport rekabetinin yaşandığı oyun dünyanın her yerinde oynanmaya devam ediyor. 1. şahıs savaş oyunlarının atası olan Counter’da amaç basit ve net. Tüm düşmanları öldür ve kazan.

Güçlü bir e-spor varlığı ve 1990’ların sonlarından beri var olan bir franchise’ın güçlü markası, CS: GO’yu yeni sürümlerin önünde tuttu.

5. Apex Legends – 2 Milyon

Battle Royale oyun modunun fırtına gibi estiği dönemde ortaya çıkan Apex Legends bu rüzgârdan en çok faydalanan oyun oldu. Zorlayıcı oyun, AAA üretim kalitesi, en çok oynanan ve en çok takip edilen çok oyunculu oyunlardan Fortnite ve PUBG’yi geçici olarak tahttan indirmeyi başardı ve şimdilik gücünü kanıtlamayı başarabildi.

Rekor sayıda 2 milyon eşzamanlı oyuncu gördüğü açılış ayından bu yana rakamlar kesinlikle düştü, ancak arada sırada yaşanan imiş çıkışlara rağmen hala geniş bir oyuncu kitlesine sahip. İlk çıkış yaptığında bu kadar yükselebileceğini kimse fark edemezdi ancak bugün 2020 yılının en çok oynanan oyunları arasında yer almayı başardı. Apex’in türe dahil olduğunu ve öngörülebilir gelecek için yerini sağlamlaştırdığını söylemek mümkün.

4. Minecraft – 1.4 Milyon +

Teknik olarak, verilerimiz Minecraft’ı Apex Legends’ın altına olmasını gerektirir. Ancak daha önceki oyuncu verileriyle toplam rakam verecek olursak bu sayı çok daha yüksek. Çok basit bir oyun yapısı olmasına rağmen oyuncuları kendine çeken bir yanı olduğunu söylemek de mümkün. Cüzi fiyatlar ile satın alabileceğiniz oyunun en büyük oyuncu kitlesini çocuklar oluşturmakta ve düşük sistem gereksinimleri ile göze çarpmakta. Uzun yıllar popülerliği devam eden oyun 2020 yılının en çok oynanan oyunları arasında yer aldı.

3. Crossfire – 8 Milyon

Dünyanın en çok oynanan PC oyunlarından biri olan Crossfire, Counter Strike oyununa benzer bir yapıda. Başlarda oyunun bu kadar yükseleceğini kimse ön görmemişti ancak şu an için oyun dünyasında uzun süre gelen tahtını koruyor. 8 milyon veri ile dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yerini koruyan oyun 2020 yılında da üst sıralarda yer aldı.

Koreli geliştirici Smilegate Entertainment tarafından geliştirilen oyunun gelişmesindeki en büyük amaç, Counter Strike’a göre yenilikçi bir bakış açısı sunması. Mutant Modu ve oyun içerisindeki çeşitli görsel efektlerin eğlenceli olması oyunun çok daha ilgi çekici olmasını sağladı.

2. League of Legends – 8 Milyon

Bu listenin başlarında, DOTA 2’nin devam eden popülaritesini MOBA türünün ölmekten çok uzak olduğunun kanıtı olarak gösterdik, ancak League of Legends’ın sayıları bunları tamamen sudan çıkarıyor. Riot Games’e göre, neredeyse her gün, League of Legends yaklaşık 8 milyon kişi tarafından oynanıyor. Günlük sayının 8 milyon olması muazzam bir rakam. Bugün hala Youtube platformundaki yayınları büyük bir ilgi görüyor ve Türkiye’deki oyun serverleri dahil tam kapasite çalışıyor.

1. Fortnite – 12,3 Milyon

2020 yılının en çok oynanan oyunları arasında, 12 milyonu aşan dev oyuncu kapasitesiyle Fortnite listenin zirvesinde bulunuyor. Fortnite’ı sevin ya da sevmeyin, şimdiye kadar yapılmış en önemli video oyunları arasında sarsılmaz bir yer edinmiş durumda. Epic Games’in battle royale oyunu, başarılı bir şekilde PC, mobile ve konsol oyunlarında kalibre edilmiş durumda. PUBG oyununun bitmeyen açıkları ve hile sorununun ortadan kaldırılamaması oyunun potansiyeline büyük bir darbe vurdu.

Fortnite, sürekli değişen bir formda, yeni trendler ortaya çıktıkça farklı özellikler ve oyun şekilleri ile kendini yeniliyor. Yani her ay yeni bir oyun oynuyormuş havası sayesinde oyuncularını taze tutmayı başarıyor.

.

 

Etiketler: 2020 yılının en çok oynanan oyunları en çok oynanan oyunlar


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL