2020 En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

2020 En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

Yazar: Emre Genel

2020 En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

Günümüzde internetin bir ihtiyaç haline gelmesiyle birlikte sosyal medya siteleri yerlerini pekiştirdi. Bugün herhangi bir sosyal medya hesabı olmayan kaç kişi tanıyorsunuz? Aslına bakacak olursak 2020 en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin birçoğu birkaç yıl önce yoktu. Bu demek oluyor ki, kullanıcıların isteklerine cevap veren ve yenilikçi fikirlerle öne çıkan siteler diğer sitelerin önüne geçiyor. Eski sosyal ağlar değişen çağa ayak uyduramadı veya teknolojilerine uygun alt yapılarını geliştirmeye geç kaldılar.

Öyle veya böyle artık devir değişti ve en popüler sosyal medya siteleri mevcut statülerini korumak için sert bir rekabet içindiler. Bu alanda sosyal medyanın reklamcılık sektörü pastasının en büyük dilimine hâkim olması, kuşkusuz bu rekabetin en büyük sebebi.

2020 En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri

2020 En Çok Kullanılan Sosyal Medya Siteleri Nelerdir?

Facebook

Facebook, sosyal medya anlayışına yeni bir boyut kazandırmış bir sitedir. Piyasaya çıktığı yıllarda var olan diğer sitelerin kökünü kazımış ve biranda dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden birisi olmuştur. Ancak Facebook sitesi rakiplerinin yaptığı hataya düşmedi ve kullanıcılarına yenilikler sunmaya devam ederek zirveyi korumayı başardı. Facebook’taki önde gelen sektörlerden bazıları finansal hizmetler, e-ticaret, perakende, oyun, eğlence, medya, telekomünikasyon, teknoloji, tüketim malları ve otomotiv işletmelerini içerir. 2020 yılı en çok kullanılan sosyal medya siteleri arasında ilk sırada yer alan Facebook’un aylık 2,45 milyar aktif kullanıcısı var.

Eğer Facebook kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız buraya tıklayarak ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Youtube

Dünya genelinde 2 milyar kullanıcısı olan Youtube, bir video paylaşım platformudur. Dünya üzerinde yer alan internet kullanıcılarının %79’unun bir Youtube hesabı var. 2020 yılında en çok kullanılan sosyal medya siteleri arsında 2. Sırada yer alan sitenin müthiş bir reklam potansiyeli var. On şirketten sekizinin en etkili reklam pazarlama alanı olarak görmesinden ötürü sektörde sarsılmaz bir yeri olan sitenin önümüzdeki yıllarda kullanıcı sayısının düşmesi beklenmiyor.

Instagram

2010 yılında kurulan Instagram, Facebook Inc tarafından satın alındıktan sonra bir dizi yeniliklerle hizmet vermeye devam etti. Göz alıcı fotoğraf ve video filtreleri ile paylaşım yapabilme imkânı veren Instagram 2020 yılının en çok kullanılan sosyal medya siteleri arasında ilk 5 te yer almakta ve bugün 1 milyar aktif kullanıcıya hizmet vermekte.

Reddit

2005 yılında kurulan Reddit’de akla gelebilecek her konuya adanmış 150.000’den fazla toplulukla benzersiz bir içerik ve topluluk karışımına sahiptir. Kayıtlı üyeler, siteye bağlantılar, metin gönderileri ve resimler gibi içerikleri gönderir ve bunlar daha sonra diğer üyeler tarafından yukarı veya aşağı oylanır. 2020 yılının en popüler sosyal medya sitelerinden birisi olan Reddit’de kayıtlı aktif üye sayısı 430 milyon.

Twitter

İlk çıktığında kimse bu kadar hızlı büyüyeceğini veya kalıcı olacağını tahmin etmemişti ancak kurumsal markalar, devlet adamları ve resmî kurumların bir numaralı ilan ve bildiri yayımlanma mecrası olmasından sonra yerini sağlamlaştırdı. Bilgilendirme amacının yanında ortak ilgi alanlarına sahip kişilerin birbirini takip etmesinde ve hızlı haber yayılmasına verdiği destek ötürü çok tercih edilmekte. 2006 yılında hayatıma giren Twitter’ın 2020 yılında en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olarak aylık 330 milyon aktif kullanıcısı var.

LinkedIn

Ülkemizde henüz çok popüler olmasa da zamanla geniş bir kullanıcı ağına ulaşılması beklenen LinkedIn’in dünya genelinde popüler bir yeri var. Aylık 310 milyon aktif kullanıcısıyla yer almakta. Şirketinizi işe alma, ürününüzü stoklama veya sizinle ortak olma gücüne sahip karar vericiler arıyorsanız, LinkedIn olmanız gereken yerdir. En gösterişli sosyal medya ağı olmayabilir, ancak işiniz için fark yaratabilecek seçkin bir profesyonel grubuyla bağlantı kurmak için sınırsız bir potansiyel vardır.

 

Etiketler: 2020 en çok kullanılan sosyal medya siteleri en çok kullanılan siteler en çok kullanılan sosyal medya siteleri


Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Avusturalya'dan Emre. Ruhunuza zenginlik katan bloguma hoşgeldiniz.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL